top of page

Säg hej till Inger!

Väggar, tapeter, hyllor, fåtöljer, soffor, bord – ta en titt omkring dig på Café Viktor och du kan vara säker på att Inger har varit med och byggt, målat, hängt upp, handplockat och placerat allt du ser. Somligt har dykt upp under golvet i huset, annat kommer från farmor eller har hittat hit för att det helt enkelt passar in. Att återskapa känslan från sekelskiftet 1900 har varit Ingers mål och hon har gjort ett himla bra jobb tycker vi!

Favoritpryl i caféet: Den svarta vintage klänningen på väggen. Den kommer från vår egen gård Ollas i Lumparland och vi tror att den har tillhört Elsa, som var en del av familjen som tog över gården på 1920-talet. Det berättas att hon tävlade i charleston då familjen bodde i Amerika och nu hänger hennes klänning här hos oss i caféet.

”Min passion är att skapa en miljö som lever, där människor trivs och gärna  kommer tillbaka.”

mamma2.jpg
johanna.jpg

Säg hej till Johanna!

Johanna vill baka. Hon vill alltid baka. Hon har alltid velat baka. Därför har hon fått smeknamnet ”Bakmaskinen” hos oss i köket på Café Viktor. Det är tur att hon har ett café där hon kan få utlopp för sin kreativitet! När Johanna kikar ut genom köksdörren vill hon se folk umgås, träffas, trivas och äta något riktigt gott.

Favoritsmaker: Vanilj, citrus och salt. När jag adderar någon av dessa (eller alla tre), då uppstår ofta den där lilla twisten som jag söker i alla mina recept.

”Det måste smaka ordentligt. Om du äter en hallonpralin ska du inte stå och fundera vilket rött bär den smakar. Det ska du känna i munnen.”

Säg hej till Peter!

I köket på Café Viktor är det Peter Eklund som får göra det han älskar allra mest – laga redig mat på fina råvaror.

 

Om Peter tvingades välja en maträtt att leva på i resten av sitt liv så skulle det vara stekt fläsk. Lyckligtvis behöver han inte det utan har tillgång till ett fantastiskt utbud av åländska råvaror som han använder så långt det är möjligt. I andra hand blir det finskt eller svenskt. I tredje hand ekologiskt och fair trade. Peters passion är att laga vanlig, hederlig mat som smakar mycket.

Favoritsmaker: Salt, syrligt och beskt behöver finnas med i allt man lagar.

”Jag tycker om att ta influenser utifrån, från Mexico eller amerikanska södern. Men jag vill göra det till mitt eget, och använda åländska råvaror.”

B_56I2364.jpg
bottom of page